Добивът на нефт в страните извън Организацията на страните производителки на

...
Добивът на нефт в страните извън Организацията на страните производителки на
Коментари Харесай

ОПЕК повиши прогнозата си за производството на петрол

Добивът на нефт в страните отвън Организацията на страните производителки на петрол(ОПЕК) през 2023 година може да се усили с 1,8 млн. барела на ден. Това се показва в отчет на петролния картел.

В същото време съгласно прогнозите Съединени американски щати ще имат забележителен принос за растежа на индикатора. По данни на ОПЕК през август Съединени американски щати са нараснали производството на нефт до рекордни равнища, като леко са надхвърлили предходния най-много от 13 млн. барела дневно. Общото произвеждане на течни горива за август се е нараснало до към 21,2 млн. тона. Ръстът в производството на нефт отвън организацията, отбелязва ОПЕК, ще пристигна и от Бразилия, Казахстан, Норвегия, Гвиана, Мексико и Китай.

През 2024 година се чака растеж на производството на нефт от 1,4 млн. барела на ден измежду страните отвън ОПЕК да пристигна от Съединени американски щати, Канада, Гвиана, Бразилия, Норвегия и Казахстан. В същото време максимален спад се чака в Мексико и Малайзия. Прогнозата за производството на течни въглеводороди отвън ОПЕК е нараснала със 100 000 барела на ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР